пн-пт 10-19 RU | UA (097) 211-97-60, (066) 707-18-90
Сміливо набирайте - безкоштовно, з усіх операторів!
КОРЗИНА
ВАШ КОШИК
Товарів: 0
Сума: 0
Оформити замовлення
Перемога за нами!
Все буде Україна!

Стаття про лазери

Стаття про лазери

Лазерними системами називаються джерела вузьких променів, що мають дуже високу інтенсивність. Це дозволяє бачити в проекції навіть при дуже хорошому освітленні яскраві лазерні промені. Щоб отримати об'ємно-променевий ефект, потрібне сканування променя простору і задимлення. В умовах, коли не виходить створити задимлення, потрібно використовувати більш потужний лазер.

Лазерні системи можна класифікувати за багатьма ознаками: по потужності, типу ефекту, кількості і кольору променів.

За кількістю і кольором променів бувають такі установки:

однопроменевий одноколірний лазер, який має один промінь одного кольору - червоний, зелений, двопроменевий одноколірний лазер - має два променя одного кольору (червоний, зелений) двопроменевий двоколірний лазер. Відрізняється наявністю двох променів різного кольору - зелений, червоний. Коли промені перетинаються, утворюється жовтий і оранжевий колір трьохпроменевий RGB-лазер. Має три променя різних кольорів - зелений, червоний і синій. У деяких лазерах замість синього кольору використовується жовтий промінь. В цьому випадку RGB має значення не квітів променів, він дає можливість синтезувати різні кольори. Це відбувається за допомогою включення і виключення окремих променів, а також регулювання інтенсивності кожного променя. Така лазерна система має найбільшу вартість, так як завдяки їй можна отримувати відтінки кольорів.

Щоб отримати кілька променів одного кольору, використовується роздільник променя від одного лазера.

Залежно від виду створюваного ефекту розрізняють лазери з променевим просторовим ефектом (в цьому випадку ефект створюється за допомогою сканування променів в задимленому просторі, завдяки чому можна отримати віяла, конуси та інше) і малюючим анімаційним ефектом, тобто створення і анімація контурів на стінах, підлозі, прозорій сітці.

 

Лазерний ефект 

Лазерну графіку можна отримати через відображення лазерного променя від двох дзеркал, кожне з яких виконує свою роль: одне забезпечує вертикальну розгортку, інше - горизонтальну. Якщо поєднати ці дві розгортки, виходить контур зображення. За рахунок використання перспективи виходить обсяг, як на аркуші паперу. Іншими словами виходить псевдо 3D-графіка. В даний час ведуться роботи по створенню лазерних систем для отримання 3D-зображень у вільному просторі.

Найширше поширення має зелений лазер. Пов'язано це з тим, що зір людини найбільш чутливий до цього кольору в порівнянні з синім і червоним, тому зелений лазер можна зробити менш потужним. Це дозволяє економити і тому є більш вигідним з фінансових міркувань.

Автор:
Опубликовано: HitOnline.ua