пн-пт 10-19 RU | UA (097) 211-97-60, (066) 707-18-90
Сміливо набирайте - безкоштовно, з усіх операторів!
КОРЗИНА
ВАШ КОШИК
Товарів: 0
Сума: 0
Оформити замовлення
Перемога за нами!
Все буде Україна!

Як вибрати електрогітару

Як вибрати електрогітару

Які бувають електрогітари? Яка з них краще підійде для початківця гітариста?

Існує кілька основних типів електрогітар, які мають характерне звучання. Навчитися грати можна на будь-який електрогітарі, проте кожен тип (також як її форма, звук та ін.) Асоціюється з певним музичним напрямком, характером гри і іміджем музиканта.

Електрогітара типу Stratocaster - універсальна гітара з дуже різноманітним звуком. Вона буде хорошим рішенням в тому випадку, коли у Вас немає яких-небудь переваг, якщо Ви шукаєте свій звук і стиль гри, і Вам подобається дзвінкий, яскравий і чистий звук. Форма гітари досить сувора, тому вона буде добре виглядати в будь-якій ситуації і при грі в будь-якому стилі.

Законодавцем цього типу гітар є компанія Fender зі своєї безсмертної гітарою Fender Stratocaster. Ця компанія виробляє також більш доступні за ціною електрогітари, відомі під маркою Fender Squier. Практично всі інші виробники електрогітар також копіюють форму Stratocaster в своїх моделях.

                                                         

                                                                Fender Standard Stratocaster

Якщо Ви тільки починаєте грати на електрогітарі і поки не напрацювали власні уподобання, гітари типу Stratocaster будуть найкращим вибором. Найбільш вдалі і популярні моделі для початківців - Aria STG003, Cort G210, Yamaha EG112, Yamaha Pacifica 012, Fender Sqiuer Affinity Stratocaster.

Інший відомий тип електрогітар - Les Paul. Засновником даного стандарту є компанія Gibson, творець легендарної моделі Gibson Les Paul. Форма і оформлення корпусу і грифа, а також «тепле і потужне» звучання цієї гітари розташовує до неквапливої ​​і задумливою грі з нюансами. Гітари Les Paul ідеально підходять для джазу і блюзу, а також часто використовуються в рок-напрямку. З такою гітарою музикант виглядає вельми солідно і представницько.

                                                           

                                                                          Gibson Les Paul Standard

Як було зазначено вище, найбільш якісні гітари цього типу виробляються американською компанією Gibson. Більш доступні за ціною моделі пропонує корейський  підрозділ Gibson - компанія Ephiphone. Інші виробники практично не копіюють оригінал, але випускають свої моделі, що мають схожість з Gibson Les Paul.

Найбільш доступними лесполоподібними гітарами є: Washburn WI14, Cort M200, Cort Z40, Ibanez GAX30.

Якщо ж Вам подобається важка музика, ультрашвидкісні сольні партії і максимум звуку і ефекту, то тоді варто вибирати електрогітари типу Heavy Metal. Коли береш в руки таку гітару, хочеться грати тільки одне - драйв і нічого крім драйву. Основна відмінність цих гітар від попередніх типів - стилістика важкого року: чорний колір, загострені кути, в деяких моделях - зображення черепів і інша атрибутика.

Такі гітари випускають безліч компаній, але визнаним лідером є компанія Ibanez.

                                                         

                                                                            Ibanez GRG170DX

Найбільш популярними і доступними електрогітарами, виконаними в стилі Heavy Metal є: Washburn X10, Aria XL-STD, Cort X1, Cort EVL K2, Yamaha ERG121U, Ibanez GRG170DX.

Якщо після прочитання цієї інформації Ви все ще не впевнені у виборі підходящої Вам електрогітари, то можна керуватися наступним. Для початку купіть недорогу електрогітару типу Stratocaster, щоб навчитися основам гри на електрогітарі і поекспериментувати зі звуком. Якщо Ви відчуєте, що Вам більше подобається "тепле блюзове розмовне" звучання, то придивіться до моделей гітар Les Paul, а якщо Ви зрозумієте, що важка музика - ваше, то тут слід вибирати електрогітари з серії Heavy Metal.

Яке обладнання та приладдя потрібні для електрогітари?

Комбопідсилювач (комбік) - спеціальна портативна звуковідтворювальна система для електрогітари. Залежно від моделі комбіки можуть йти з вбудованими ефектами, що дозволить крім чистого звуку отримати додаткове звучання (перевантаження, реверберація і ін.). Для тихої гри в більшості комбіків є вихід на навушники, тому займатися можна в будь-який час, нікому особливо не заважаючи.

Для занять вдома і репетицій цілком достатньо комбіка на 15Вт, для сцени потрібна велика потужність. Потужні професійні підсилювачі зазвичай складаються з двох частин: власне підсилювача, званого «головою» і акустичної системи - «кабінету». Комбіки випускаються на ламповій або транзисторній схемі. Лампові за якістю звучання краще транзисторних, але і коштують значно дорожче.

Найбільш якісні комбіки для електрогітар виробляє американська фірма Marshall. Також великою популярністю користуються комбіки Randall, Fender, Ibanez, Crate, Line6 та інших виробників. З 10-15-ватних підсилювачів для початківців варто звернути увагу на Randall RX-15ME (відмінний комбік для року з вбудованим перевантаженням), Kustom Dart10 (найдешевший комбік прийнятної якості), Crate FW15 (недорогий комбо з емуляцією лампового звучання), Line 6 Spider IV 15 (чудовий комбо з потужним процесором, що імітує професійні підсилювачі), Ibanez IBZ10G, Fender Frontman 15G, Marshall MG15CD.

Педаль ефектів або процесор ефектів - електронні пристрої, за допомогою яких можна отримувати найрізноманітніші ефекти: овердрайв, дисторшн, тремоло і інші. У процесорах містяться десятки і навіть сотні різних ефектів, в педалях - як правило один, але «фірмовий». Для новачка кращим придбанням буде процесор, педалі зазвичай купують досвідчені музиканти, які вже вибрали «своє» звучання. Найбільш популярні процесори для початківців - Zoom G1 і Zoom G1X. Також варто звернути увагу на процесори Digitech серії RP.

Інструментальний кабель - служить для підключення електрогітари в комбік. Зазвичай в комплекті з гітарою вже йде кабель, але в основному такі кабелі низької якості, що призводить до появи шумів або фону при грі. Тому ми настійно рекомендуємо разом електрогітарою відразу купувати хороший інструментальний кабель. Якщо до гітари Ви берете процесор ефектів або педаль, потрібен ще один кабель для підключення цих пристроїв.

Чохол або кейс для електрогітари - необхідний в разі частого перенесення інструменту і приладдя по вулиці, наприклад, з дому на заняття в музичній студії і назад або для тривалого зберігання. Чохли мають кишені для аксесуарів і бувають м'які і напівм'які, а кейс - жорсткий валізу прямокутної форми або за формою електрогітари.

Стійка для електрогітари - це необхідна приналежність, яка не тільки дозволить уберегти електрогітару від падінь і визначити постійне місце її зберігання, а й сприяє заняттям, оскільки найпростіше зняти вже підключену електрогітару зі стійки, ніж діставати її з чохла, комори, балкона і ін. , а потім ще її підключати до обладнання.

Тюнер - електронний пристрій, що дозволяє швидко і легко налаштувати гітару

Медіатори. На електрогітарі можна грати і пальцями, але медіатор дозволяє отримати яскраве звучання (яскраву атаку). Як правило, більш товсті медіатори використовуються для гри сольних партій, а м'які для перебору і "м'якого" бою.

Автор:
Опубликовано: HitOnline.ua