пн-пт 10-19 RU | UA (097) 211-97-60, (066) 707-18-90
Сміливо набирайте - безкоштовно, з усіх операторів!
КОРЗИНА
ВАШ КОШИК
Товарів: 0
Сума: 0
Оформити замовлення
Перемога за нами!
Все буде Україна!

Гітари відомих рок-музикантів

Гітари відомих рок-музикантів

Дивлячись на рок-зірок, кожен з нас обов'язково звертає увагу на інструмент, що знаходиться в руках у музиканта. Дивлячись на гітари можна подумати, що ціни на них надзвичайно високі і недоступні для звичайної людини. Ми хочемо розвіяти цей міф, адже багато можна знайти в нашому інтернет-магазині. Пропонуємо ознайомитися з гітарами, на яких грають найзнаменитіші музиканти.

Paul McCartney

Почнемо з інструменту сера Пола Маккартні. У 1956 році була розроблена модель Höfner 500/1. Її особливістю було порожнисте тіло, яке надавало інструменту багатого і насиченого звучання. Крім того, на ній було дуже зручно грати. Популярність вона знайшла тільки після того, як їй зацікавився молодий Маккартні. Основним фактором покупки цієї моделі стала симетричність гітари. Справа в тому, що підлога лівша, а така конструкція інструменту дозволяла грати на ній як правшам, так і лівшам.

Jimi Hendrix

Fender Stratocaster - улюблена гітара Джиммі Хендрікса. Цікаво, що розроблена в 1954 році модель випускається і по сьогоднішній день. У далекому 1965 році вона почала втрачати свою популярність аж до того часу, коли на неї в кінці 60-х звернули увагу представники блюзу. Що ж послужило причиною спаду популярності Стратокастера? Це втрата первісної якості нових пристроїв після покупки компанії Фендер брендом CBS.

Kurt Cobain

Було б злочином не згадати, на чому грав Курт Кобейн. Його інструментом був Fender Mustang, виробництво якого почалося в 1964 році.

Saul Hudson

Сол Хадсон, більш відомий під псевдонімом Slash, є учасником групи Guns N' Roses. Його гітара-це Les Paul від Gibson. Дана модель є першою цільнокорпусною в широкому модельному ряді згаданого бренду. До речі, цю гітару можна сміливо назвати символом рок-музики, адже її популярність не вщухає і зараз.

Angus Young

Гітарист групи AC / DC для своєї творчості вибрав модель SG від Gibson. Вона була створена на основі гітари Les Paul. У SG цілісний корпус, виконаний з червоного дерева і чорний пікгард, що має форму крила кажана. Її товщина менше ніж у LP, що зробило модель значно легше. Деякі музиканти вважають мінусом той факт, що у інструменту при невеликій вазі корпусу досить важкий гриф.

BB King

"Король блюзу" грав на гітарі від Гібсон, яку він ласкаво називав Люсіль. Ім'я інструменту було дано після інциденту в штаті Арканзас. Справа була в поселенні Туїст. В одному із закладів двоє чоловіків влаштували бійку через жінку і випадково розлили каністру з гасом. Це призвело до великої пожежі. Будучи евакуйованим з будівлі, Бі Бі Кінг повернувся в порожню будівлю, щоб забрати свою гітару. Витягнуту з вогню гітару вирішено було назвати Люсіль - як і винуватицю події.

Jimmy Page

Відомий Джиммі Пейдж, гітарист Zeppelin, використовує не просто Gibson Les Pol, а доопрацьовану ним версію – він вніс в конструкцію деякі правки. Модифікації були названі Джиммі неймовірно просто « "No1»," No2 " і т.д. Все це стало натхненням для компанії, тому їй була створена спеціальна модель імені Jimmy Page.

Keith Richards

Найвідомішою і гаряче улюбленої гітарою Кіта Річардса є Фендер Телекастер, прозвану ним «Мікобер». Далекі 50-ті залишили легендарний Telecaster без 6-ої струни, тому кіт назвав його на честь одного з персонажів роману «Девід Копперфілд».

Eric Clapton

Куплена Еріком Клептоном в середині 70-х гітара Blackie являла собою інструмент, зібраний з трьох різних моделей. На ній він грав до середини 90-х, а в 2004 її викупив реабілітаційний центр за 959.5 тис. дол.

Stephen (Stevie) Ray Vaughan

Блюзмен називав свій Fender Stratocaster першою дружиною. Інструмент був обдертий до дерева і складався з корпусу, випущеного в 1963 році і грифа, знятого з аналогічної гітари 1962 року.


Chuck Berry

Чак є одним з найвпливовіших виконавців рок-н-ролу, а його гітарою був Gibson ES-355, який по праву вважається одним з найбільш передових інструментів, випущених за весь час.

Brian Harold May

Гітарист групи Queen вибрав для своєї гри саморобну Red Special. Корпус і гриф гітари був зроблений з 120-ти річного дерева і залишків старої шафи. Сума, яка була витрачена Брайаном, не перевищувала 8-9 фунтів. Інструмент пройшов з Меєм весь творчий шлях і дозволяв витягувати з себе чудові музичні партії.

James Hetfield

Беззмінний лідер групи Metallica Джеймс "папа Хет" Хетфілд в 2015 році розробив власну модель гітари - ESP Truckster. Інструмент створювався за класичною моделлю, і має традиційне звучання. Фарбування гітари як у старої вантажівки.

Richard Hugh "Ritchie" Blackmore

Будучи фанатом музики Джиммі Хендрікса, Річі Блекмор вибрав для гри Fender Stratocaster. З цим інструментом він не розлучається і по сьогоднішній день. За словами Річі, перший Стратокастер був узятий ним у Еріка Клептона. У конструкцію гітари їм були внесені деякі зміни, а саме виїмки на грифі, що знаходяться між ладами, втоплений середній датчик і можливість роботи в обидві сторони. Фіксація важеля здійснювалася чотирма пружинами. Блекмор віддавав переваги грифам з палісандровою накладкою.

Автор:
Опубликовано: HitOnline.ua