пн-пт 10-19 RU | UA (097) 211-97-60, (066) 707-18-90
Сміливо набирайте - безкоштовно, з усіх операторів!
КОРЗИНА
ВАШ КОШИК
Товарів: 0
Сума: 0
Оформити замовлення
Перемога за нами!
Все буде Україна!

Види мікрофонів

Види мікрофонів

Відмінності мікрофонів. Плюси і мінуси
Вибір мікрофона є дуже складним завданням. Ускладнює процес популярність певних моделей і відносне затишшя у інших варіантів. Поглянувши на їх характеристику, багато людей побачать незнайомі фрази і незрозумілі числа. Завжди можна придбати модель, на яку багато оглядів, але чи не краще зробити самостійний вибір?


Динамічні мікрофони
Для початку розглянемо динамічні варіанти. Кожен мікрофон - це певний вид пристрою преобразовательного типу, здатний механічну енергію перетворити в сигнал. Якщо взяти динамічний мікрофон, то в ньому є найтонша діафрагма, виготовлена ​​з майлара або будь-якого іншого матеріалу. Вона кріпиться до котушки, виготовленої з мідного дроту мінімально можливої ​​товщини. Цю котушку подвешиваю в магнітному полі. При приведенні діафрагми в дію, створюється невеликий електричний струм, в подальшому передається на базу для обробки. Через те, що вихідний сигнал досить слабкий, використовують мікрофонні предуселітелі.
Динамічні мікрофони є електромагнітними. Такий тип дуже нагадує кулю з сітки, який «посадили» на палицю. Саме ці види використовуються для студійних записів бас-гітар, ударних установок та електрогітар. Вони дуже міцні і доступні за ціною. Працюю без батарейок.
Динамічні мікрофони відрізняються за формою і розміром. На останній показник впливає розмір діафрагми. Чим він більший, тим більше і розмір самого пристрою. Велика діафрагма дозволяє отримати досить деталізований і насичений звук. Цінується вона у вокальних виконавців і у музикантів, що грають на мідних інструментах. Цінується такий тип мікрофонів своєю якістю звуку, тривалістю терміну експлуатації і надійністю. Недоліком може стати чутливість і не повний діапазон частот, але практично всі сучасні моделі виготовляють з новітніх матеріалів і використовують спеціальні магніти.

Найбільш популярними моделями динамічних мікрофонів являються: AKG P3 S, Beyerdynamic TG V35d s, Shure SM48LC,


Конденсаторні мікрофони
У порівнянні з попередніми варіантами, у них зовсім інший тип перетворювача. Конденсаторні вимагають для своєї роботи конденсатори певного типу. Зазвичай вони представляють собою нерухому задню частину і рухливу передню. Пластинки розташовуються на певній відстані і мають заряд. Під час попадання звуку на рухому частину, вона починає вібрувати або згинатися, створюючи невелика зміна в ємності. Якраз таке коливання і перетворюється в електричний сигнал. Він дуже малий, тому вимагає посилення. Це відбувається ще до того, як сигнал потрапляє в аудіо обладнання. Звідси робимо висновок, що конденсаторні моделі потребують джерелах живлення, які дозволяють працювати електронним схемам, що дозволяє посилювати і створювати запис звуку. Аналогічні моделі використовувалися досить тривалий час. Розмір мікрофонів варіюється з тієї причини, що використовуються конденсатори великого і малого діаметру. Великі варіанти кращі для запису вокальних партій і отримання максимально точних записів. Останнє пояснюється високою чутливістю. Мікрофони на основі конденсаторів доступні в самих різних діапазонах. Вони використовуються всюди - в телефонах, камерах і інших гаджетах. Останнім часом китайські виробники почали домінувати на конденсаторному ринку мікрофонів.
Динаміка і конденсатор в реальному житті
Найчастіше вибір непідготовленої людини падає на той мікрофон, який має велику кількість позитивних відгуків, хоча це не завжди вірно, адже для роботи відмінним вибором буде тільки конденсаторний варіант. Що стосується суворих погодних умов, то тут годі й шукати рівних динамічним мікрофонів. Цікаво, що існують такі конденсаторні варіанти, які «заточені» під використання в церквах і театрах. Незалежно від варіанту установки або «підвішування», мікрофон буде демонструвати ідеальне сприйняття голосів, перебуваючи в згаданій середовищі.

Бестселлерами серед конденсаторних мікрофонів являються: AKG Perception P120, Rode NT-1000, AKG P420, Marshall Electronics MXL 990 USB

Перш ніж остаточно зробити вибір, необхідно визначитися з використовуваним типом записи. Роблячи багато записів, краще мати під рукою обидва варіанти. Наприклад, конденсаторний мікрофон використовуйте для запису голосу, а динамічний для робіт, пов'язаних із записом музичних інструментів. Так для запису барабанів пристрої останнього різновиду використовують як близькі мікрофони на деяких барабанах. Що стосується конденсаторних, то це відмінне рішення для верхніх мікрофонів і HI-тарілок.
Незалежно від принципу роботи, плюсів і мінусів, а також інших характеристик, за допомогою у виборі краще звернутися до фахівців нашого сайту і довіряйте своєму слуху. Не бійтеся придбати пристрої різних типів - вони обов'язково стануть в нагоді вам в тій чи іншій ситуації

Автор:
Опубликовано: HitOnline.ua