пн-пт 10-19 RU | UA (097) 211-97-60, (066) 707-18-90
Сміливо набирайте - безкоштовно, з усіх операторів!
КОРЗИНА
ВАШ КОШИК
Товарів: 0
Сума: 0
Оформити замовлення
Перемога за нами!
Все буде Україна!

Огляд Pearl Eliminator Demon Drive

Огляд Pearl Eliminator Demon Drive

Pearl Eliminator Demon Drive
 
Січень 2009 ознаменувало появу нової розробки японської компанії Pearl - педалі P-3000 і P-3002, яка стала першою для неї моделлю з Директ драйвом, представленої Америці на зимовій виставці NAMM 2009. Yamaha вже має такі педалі, а ось для Pearl це дебют. Повна назва цієї педальки - Pearl Eliminator Demon Drive. Ця подія стала справжньою сенсацією: інтернет-простір наповнили всілякі відгуки (як захоплені, так само ж і критичні), всі хотіли висловити свою думку з приводу нового творіння жителів Країни висхідного сонця. Зараз, коли вже стихла перша хвиля ажіотажу, і музичний світ трохи заспокоївся, вщух, всі очікують появи цього японського творіння на просторах СНД, щоб особисто побачити це диво техніки і вміти можливість самим оцінити якість цієї педалі. Наш огляд - це одна з численних спроб дати оцінку цій педалі, так  що почнемо.

 

Pearl P-3000D Drum Pedal

 
Перше, на що спрямована увага покупця, - це зовнішній вигляд товару. І ми теж почнемо спочатку. При першому ж погляді ця педаль вражає своєю зовнішністю. У кожній деталі видна старанність і бажання отримати гарну результат. Ця педаль є дітищем дизайнерів тій мірі, що і інженерів. Кольорове рішення оранжево-сірих тонах піднімає настрій і наштовхує на оптимістичні думки. Дуже вдало. Хоча, знову ж таки, це всього лише суб'єктивна думка.

 

Pearl P-3002D Drum Pedal

 
Від зовнішнього вигляду перейдемо до технічних характеристик. Виробник стверджує, що педаль містить масу технічних інновацій. З них, мабуть, і почнемо. Представники компанії Pearl багато говорять про можливість змінювати плече Директ Драйву, але цю ідею вже давно взяли на озброєння для своїх педалей Axis. У будь-якому разі, дуже зручно, що для регулювання підходить стандартний барабанний ключ.
 
Підшипники, які використовуються цій моделі Pearl, були розроблені для роликових дощок. Педаль має плавний хід завдяки тому, що підшипники мають низький коефіцієнт тертя. Хоча це якість можна оцінити і перевірити, тільки погравши на цій педалі.
 
В цьому відношенні картинка навряд чи буде достатньо інформативною.
 
Карданний механізм в попередніх моделях викликав найбільше претензій, тому автори даної моделі постаралися зробити цю важливу деталь краще і усунути недоліки. За словами розробників, новий карданний механізм, виготовлений з алюмінію, має поліпшені характеристики, завдяки яким що передає енергію від педалі на колотушці практично без втрат. До слова, ця деталь за своїм зовнішнім виглядом має велику схожість з моделлю іншої компанії - Trick Percussion. Можливо, це простий збіг.
 
Ще одним нововведенням для фірми Pearl стала запозичена у Axis можливість міняти довжину футборда. Єдина відмінність полягає в тому, що Axis випускає педалі окремо з коротким і окремо з довгим футбордом. Pearl ж пішли іншим шляхом і спробували реалізувати механізм конвертації короткого футборда довгий, хоча як саме це має відбуватися, треба ще розібратися. Ясно тільки, що цьому процесі задіяні 4 гвинта.
 
На цьому можливості налаштування не закінчуються. Якщо сильно хочеться, і є вільний час, можна ще спробувати змінити довжину плеча колотушки. Це повинно, за словами виробника, впливати на відчуття від гри. Цю заяву, як і багато інших, треба перевірити особисто.
 
Pearl Eliminator Demon Drive оснащена також новими стукалками, які випускаються в двох варіантах - фетрові і дерев'яні.
 
На цьому і закінчуються всі нововведення. Ця педаль стала гідною спадкоємицею своєї старшої сестри, у якої успадкувала все найкраще. Підсумувавши, можна сказати, що у цієї педалі є чим вразити.

 

Автор:
Опубликовано: HitOnline.ua