пн-пт 10-19 RU | UA (097) 211-97-60, (066) 707-18-90
Сміливо набирайте - безкоштовно, з усіх операторів!
КОРЗИНА
ВАШ КОШИК
Товарів: 0
Сума: 0
Оформити замовлення
Перемога за нами!
Все буде Україна!

Стаття про сканери

Стаття про сканери

Сканер - це світловий прилад з нерухомим корпусом, принцип роботи якого полягає тому, що промінь від джерела проектується на рухливий відбивач (дзеркало і ін.), Який закріплений на керованому шаговому двигуні. Завдяки переміщенню відбивача відбувається переміщення променя або променів в просторі. Управління сканером може відбуватися за протоколом DMX-512 і / або від звукового сигналу. Це проекційний прилад, який призначений для створення світлової проекції на площині.

Залежно від виду відбивача сканери бувають з дзеркалом, з дзеркальним барабаном і інші. Залежно від кількості відбивачів розрізняють сканери з одним або двома відбивачами.

Сканер з дзеркалом дає можливість отримати одну світлову проекцію, в той час як сканер з двома дзеркалами дозволяє отримати кілька (8-10 світлових проекцій). Саме з цієї причини сканер з дзеркальним барабаном дозволяє отримати більше заповнення простору. За допомогою дзеркала можна здійснити переміщення променя по будь-якій траєкторії, тоді як барабан переміщає кілька променів по прямій лінії. Часто дзеркальний барабан використовується для отримання ефекту типу "вертоліт", тобто обертання променів в одній площині. Ще однією перевагою сканера з дзеркалом полягає в тому, що його можна використовувати і в ролі прожектора зміни кольору з вузьким рухомим променем.

Є також сканери з двома відбивачами. Головним достоїнством сканера такого типу є його ціна. Пов'язано це з тим, що один сканер з двома відбивачами коштує дешевше, ніж два сканера, один прилад компактніше двох, тим більше що отримати різноманітні ефекти простіше, керуючи одним приладом.

 

Сканер Acme MH-275S Panther

Сканери відносяться до групових приладів, призначених для роботи в групі від 2-4 приладів. Найбільш яскравою і вражаючою можна назвати роботу сканера з двома дзеркальними барабанами, розташованими в центрі приміщення, при роботі якого виходить понад 8 світлових плям.

Основними параметрами сканера є:

Тип і потужність лампи; Кути ходу променя по вертикалі і горизонталі; Кількість DMX каналів управління; Наявність або відсутність підсвічування для управління яскравістю лампи; Кількість статичних, або нерухомих, або обертових гобо, або трафаретів; Кількість квітів; Строб-ефект; Ефект тряски; Zoom; Фокус; морфінг; Музична активація; Режим провідний / ведений.

У разі, коли колесо гобо поєднане з квітами, помітно скорочується кількість комбінацій в порівнянні з тим, коли гобо і кольору розміщені на окремих дисках.

Сканер, оснащений обертовим гобо, дозволяє отримати ефект обертання світлової проекції, завдяки чому оживляє ефект, але і коштує він дорожче сканера зі статичним гобо.

Є також різновид сканера, що дозволяє отримати, наприклад, скануючу багатопроменеву "місячну квітку" та ін. Це вид сканерів можна визначити як скануючий ефект.

 

 

Автор:
Опубликовано: HitOnline.ua