пн-пт 10-19 RU | UA (097) 211-97-60, (066) 707-18-90
Сміливо набирайте - безкоштовно, з усіх операторів!
КОРЗИНА
ВАШ КОШИК
Товарів: 0
Сума: 0
Оформити замовлення
Перемога за нами!
Все буде Україна!

Освітлення дискотеки

Освітлення дискотеки

У питанні освітлення дискотеки думки різних людей розходяться. Хтось вважає, що для цієї мети досить включити декілька пристроїв із звуковою активацією, або запрограмувати кілька сцен, і в автоматичному режимі виводити і більше нічого не потрібно. Інші взагалі не вважають дискотечне світло мистецтвом, адже там ні образів, ні осіб. Світлове оформлення дискотек і справді стоїть осібно від інших сфер застосування світлової апаратури. Але це не означає, що досить просто наставити пару десятків дорогих сканерів, лазерів і приборів повного обертання, заміксувати це все в диму на танцполі, і цього буде достатньо. Як і в інших сферах застосування світлового обладнання, стає набагато складніше, а інсталяції мають свої особливості. Зрозуміти важливість світлового оформлення дискотеки можна, прибравши з танцполу світло і залишивши лише кілька ліхтарів. Цікаво, скільки людей прийде в наступний раз на таку дискотеку?

Для початку потрібно зрозуміти, що необхідно висвітлити танцпол, ді-джея, сцену, інтер'єр і т. Д. Зараз мова піде про висвітлення танцполу, який хоча і грає головну роль, але є складовим елементом загального освітлення в клубі.

Танцпол

Є два моменти, на які варто звернути увагу в контексті роботи з освітленням на танцполі. В основі освітлення танцполу лежить принцип освітлення всієї танцювальної площі з усіх боків. Це означає, що потрібно зробити розподіл світлових приладів над танцполом. Світло повинне здаватися однаковим у всіх областях, не повинно складатися враження, що в будь-якій зоні світло значно краще. Це може бути особливо помітно, коли сольно працюють центральні прилади на досить великі площі. Це можна проілюструвати наступним прикладом. Ну скажімо, під час звучання повільної романтичною пісні або композиції хочеться створити ефект "купання" в променях світла на танцювальному майданчику. У разі, коли світлові пристрої всі встановлені в центрі, то у віддаленнях від центру буде збільшуватися нахил променів. Це не дозволить домогтися бажаного ефекту і до того ж може дати зворотний, неприємний для танцюючих ефект, коли світло потрапляє в очі.

Світлове оформлення танцполу не повинно йти в розріз з тематичним контекстом всієї дискотеки. Наприклад, світло для транс-вечірки буде не схоже на світлове оформлення дискотеки 70-80 рр, так як в першому випадку, щоб передати атмосферу настрою потрібно буде використовувати багато "кислотних" кольорів, лазерів, ультрафіолету і плавною динамікою світла, в той час як в другому випадку доречні будуть круглі ліхтарі, дзеркальна куля і гірлянди "бігаючого вогню", а в інтер'єрному оформленні можна використовувати декілька приладів того часу, злегка посиливши їх сучасним світлом.

Ді-джей

Часи, коли завданням ведучого дискотеки (ді-джей - dj) був вибір музики і подача її в певній послідовності, пройшли. У наш час його роль значно зросла. Ді-джей активно бере участь у всьому заході, займається "розігрівом" публіки і стежить за підтримкою загальної атмосфери настрою. Все це може перетворити дискотеку в цікаве шоу.

Сцена

Істотним плюсом для дискотеки є наявність сцени на танцполі. Вона допоможе перетворити захід в яскраве і барвисте шоу, в якому можуть брати участь провідні, танцювальні команди, можна проводити різні конкурси та виступи гуртів, самих відвідувачів тощо. У цьому випадку варто застосувати принципи розстановки сценічного світла для концертів і шоу.

Інтер'єр

У багатьох випадках танцпол може бути поєднаним з баром, залом ігрових автоматів та ін., Тому дуже важливо серйозно поставитися до інтер'єрного висвітлення, яке може допомогти в створенні візуального настрою і враження у відвідувачів.

Підводячи підсумок всього вище сказаного, можна стверджувати, що дискотечне світло служить, головним чином, для світлового оформлення простору танцполу. Відсутність виконавців знімає більшість питань, пов'язаних з їх освітленням. Управління роботою світлового обладнання виконує сполучну функцію між танцюючими і організаторами дискотеки, тому воно і необхідно. Прикладом цього може стати ситуація, коли в певній частині танцполу танцюючі організовують груповий або сольний танець. Це може бути "паровозик", коло, брейк-данс-паті і т. П. Підтримка світлом таких локальних областей здатна підняти настрій виконавцям і глядачам, а також залучити до них увагу. Це допоможе розширити область дії і залучити більшу кількість людей, які хочуть продемонструвати свої здібності.

Автор:
Опубликовано: HitOnline.ua