пн-пт 10-19 RU | UA (097) 211-97-60, (066) 707-18-90
Сміливо набирайте - безкоштовно, з усіх операторів!
КОРЗИНА
ВАШ КОШИК
Товарів: 0
Сума: 0
Оформити замовлення
Перемога за нами!
Все буде Україна!

Дискотечні світлові ефекти

Дискотечні світлові ефекти

Цей клас світлових пристроїв використовується для проведення невеликих мобільних дискотек, на яких застосування інших приладів не буде настільки ефективним. Саме тому його називають часто дискотечною. За часту ефективність використання дискотечних приладів пов'язана з тим, що це багатопроменеві прилади, які охоплюють великий простір. Крім усього цього вони мають об'ємно-проекційний ефект, тобто працюють і на просторі, і на площині.

Ефект "місячної квітки" Acme MH-130

Багато дискотечних приладів оснащені вбудованим мікрофоном, що дозволяє здійснювати управління ефектом в автономному режимі від навколишнього звуку - іншими словами мають звукову активацію. Більш дорогі дискотечні прилади оснащені управлінням по протоколу DMX.

До основних переваг дискотечних приладів відносяться:

Ефективність. Це пов'язано з тим, що багато приладів здатні самостійно або за мінімальної підтримки працювати на весь танцпол. Легкість установки. Для роботи приладу досить підвісити його і включити в розетку. Не виникає гострої потреби  в налаштуванні. Так як пристрій має звукову активацію, він буде працювати самостійно завдяки навколишньому звуку. Компактність і легкість. Ці дві характеристики дозволяють розміщувати прилад в різних варіантах - на стіні, на стелі, на штативах, фермах і ін. Низька вартість, яка дозволяє використовувати дискотечні прилади в малобюджетних проектах, а також швидко виробляти масштабування проекту. Насправді за 6000 грн можна придбати найдешевшу обертову голову або 5-8 різноманітних дискотечних приладів.

До недоліків дискотечних приладів можна віднести:

Мала різноманітність ефектів, в більшості випадків один прилад здатний видавати тільки один еффект.Невелика потужність, через що не можна їх використовувати у великих приміщеннях. Невисокий коефіцієнт використання випромінювання лампи. Так як ефект великого використання променів створюється шляхом прорізання і зафільтровування отворів в корпусі приладу, то велика частина світлового потоку випромінювача витрачається на нагрівання непрозорого металевого корпусу приладу, а не на світло. Дуже важливо для ефективного використання практично всіх дискотечних приладів хороше задимлення. При його відсутності ефект від роботи пристроїв різко знижується.

За розміщення в просторі можна виділити звичайні дискотечні прилади та прилади з центральним ефектом. Звичайні дискотечні прилади можна розмістити в будь-якому місці простору, плюс до цього вони мають певну спрямованість променів. Прилади з центральним ефектом є більш простими пристроями, ефект яких максимально проявляється, якщо їх підвісити в центрі приміщення. Але в принципі ці прилади можна встановити практично де завгодно.

 

Світловий прилад з центральним ефектом Acme MH-258 Roball 

Інтернет надає велику кількість демонстраційних роликів, в яких можна побачити ефекти вироблені дискотечними приладами. Найбільш відомий сайт: www.youtube.com. Ознайомитися з характеристиками і вибрати світлові ефекти для дискотеки Ви можете на нашому сайті в розділі «Світлове обладнання».

Автор:
Опубликовано: HitOnline.ua