пн-пт 10-19 RU | UA (097) 211-97-60, (066) 707-18-90
Сміливо набирайте - безкоштовно, з усіх операторів!
КОРЗИНА
ВАШ КОШИК
Товарів: 0
Сума: 0
Оформити замовлення
Перемога за нами!
Все буде Україна!

ТОП мікрофонів для запису акустичних гітар

ТОП мікрофонів для запису акустичних гітар

Якщо виникне необхідність у записі акустичної гітари, багато музикантів стикаються з проблемою, вирішення якої полягає в стереозаписі. Саме в цей момент і знадобиться конденсаторний мікрофон, наявний далеко не в кожній домашній студії звукозапису. Це обумовлено їх високою вартістю. Люди з обмеженим бюджетом повинні шукати пристрої з хорошим звучанням за невелику ціну. Ми вирішили допомогти музикантів і склали свій ТОП моделей великих конденсаторних мікрофонів до 500 $ з хорошою передачею звуку. Щоб запис пройшла на високому рівні, знадобиться пара конденсаторних мікрофонів (маленька і кардиоидная діаграма спрямованості), пара всеспрямованих мікрофонів, що мають маленьку діафрагму, один великий різноспрямований кондінсаторний мікрофон з великою діафрагмою.

Shure SM81


Чому Shure SM81 на першому місці? Його якість і передача звуку настільки класні, що протягом десятиліття дана модель є зразковою. Його використовують для акустичної записи, Hi-Hat і інших музичних інструментів. Він зміг завоювати популярність завдяки рівномірному діапазону частот з боків, що нехарактерно для кардіоїдної діаграми. Це дозволяє домогтися мінімального звукового забарвлення. Щоб компенсувати неприємний ефект, що виникає під час запису з близької відстані, використовується 3-х позиційний спад басів.

AKG Perception 170


У даного конденсаторного мікрофона невелика діафрагма. Модель завоювала величезну кількість позитивних відгуків і це при ціні близько 100 $. З кардіоїдною діаграмою мікрофон функціонує аналогічно попередньому пристрою і підходить для наступних записів: X / Y, ORTF, Mid-Side. Ідеальний варіант для неболшіе, в тому числі і домашній студії.

Shure KSM141


По праву вважається обов'язковою моделлю для стереозаписи. Основною проблемою «всеспрямованих» варіантів - величезна ціна. Якщо взяти більш доступні мікрофони, це будуть гібридні пристрої, що мають змінні капсулі - один всенаправленний і другий, який має кардіоїдну діаграму. На жаль, вони легко ламаються і втрачаються, тому виробники KSM141 пішли трохи іншим шляхом. Пристрій зроблено так, щоб зміна діаграм здійснювалася обертанням перемикача, що знаходиться на корпусі. Таким чином, за доступною сви отримаєте мікрофон формату 2 в 1.

Rode NT2A


Представник мікрофонів з великою діафрагмою, який прекрасно підходить для якісного запису акустичних гітар. У моделі хороший спектр завдань, так що його однозначно можна рекомендувати до покупки. До речі, в зазначеному раніше діапазоні цін навряд чи можна знайти кращий мікрофон у своїй категорії. Крім того, він по праву займає універсальну позицію серед усього списку, адже його можна використовувати і для запису вокалу. У комплект поставки входить чимала кількість бонусів: спеціальний захист від ударів, сумка, кабель і поп-фільтр.

Studio Projects B3


У порівнянні з NT2A, Студіо Проджект В3 менш відомий, хоча він і має аналогічні функції, як у попереднього пристрою. Що найважливіше - його вартість в два рази менше. Потрібен якісний конденсаторний мікрофон, який характеризується разнонаправленностью? Тоді сміливо звертайте увагу на цю модель.

Rode NT4


У мікрофоні НТ4 інженерам вдалося поєднати відразу два капсуля в загальному корпусі, що робить процес запису максимально простим. Нехай його ціна трохи вище 500 $, але повірте - пристрій коштує того. Для початківців ця модель буде відмінним придбанням.

Blue Microphones Yeti Pro


Модель, яка перевернула погляд професійних музикантів на USB-мікрофони, адже тепер ЮСБ-технологія об'єдналася з professional якістю. Конструкція Еті виконана таким чином, що в корпусі знаходиться відразу три капсуля, в якому знаходиться три різні діафрагми, що відрізняються напрямками: кардиоидная, всенаправленная і "Вісімка". Ще один пріколясік - 2-х канальна настройка, здатна записувати звук не гірше Rode NT4. Yeti PRO - це варіант, який може дозволити собі будь-яка студія.

Автор:
Опубликовано: HitOnline.ua