пн-пт 10-19 RU | UA (097) 211-97-60, (066) 707-18-90
Сміливо набирайте - безкоштовно, з усіх операторів!
КОРЗИНА
ВАШ КОШИК
Товарів: 0
Сума: 0
Оформити замовлення
Перемога за нами!
Все буде Україна!

Вибір цифрового піаніно

Вибір цифрового піаніно

 
 
Цифрове піаніно (електропіаніно) - це електронний клавішний інструмент, в якому реалізовано звучання і відчуття від натискання клавіш, наближене до акустичного фортепіано.
 
Цифрові піаніно мають такі загальні риси:
 
  • Клавіатура має 88 повнорозмірних клавіш, як і у акустичного піаніно або рояля.
  • Молоточковая механіка, що імітує вагу і динаміку натискання клавіш фортепіано.

Ці характеристики обов'язково повинні бути, якщо Ви вже маєте хороші навички гри на фортепіано або виконані рішучості їх придбати. Також вони обов'язкові для навчання дітей в музичній школі по класу фортепіано.

 
При виборі цифрового піаніно слід звернути увагу на наступні важливі моменти:
 
  • фірма-виробник
  • тип корпусу
  • наявність функції синтезатора
  • технічні параметри, роз'єми
  • Фірма-виробник:
 
Ringway - цифрові піаніно цієї марки володіють натуральним фортепіанним звуком, високою надійністю, великим вибором форм і забарвлень. А завдяки доступній вартості Ringway можна назвати «народною маркою». У ціновій категорії до 10 000 грн це кращий вибір.
 
Kurzweil - синтезатори цього виробника добре відомі в професійному середовищі, однак не так широко відомо, що ця компанія має в асортименті кілька вартих уваги цифрових піаніно, успішно конкурують з Yamaha. Так наприклад Kurzweil MP10 SR не уступаючи Yamaha ARIUS YDP-143R за звучанням, має набагато більшу кількість тембрів.
 
 
Yamaha - бренд, який не потребує реклами. Сильною стороною Yamaha є якісний натуральний звук. Yamaha не прагнути вкласти у свої інструменти велику кількість функцій, роблячи акцент не на кількості, а на якості.
 
Casio - підхід до виготовлення піаніно протилежний: основний акцент на кількісних показниках і інноваційних рішеннях. Цифрові піаніно Casio виглядають дуже сучасно, відрізняються легким вагою і вражають можливостями. Проте в прагненні отримати високі показники, приділяється мало уваги основному завданню цифрового піаніно - наближеності до реалістичного звучання акустичного піаніно. На жаль, навіть просунуті цифрові піаніно Casio мають синтетичний призвук.
 
Тип корпусу:
 
Цифрові піаніно можуть мати масивний корпус, як на малюнку

 

 

або компактний, як тут:

 

 

Особливості цифрових піаніно з масивним корпусом:
 
  • зовнішній вигляд краще відповідає справжньому піаніно
  • є кришка, яка захищає клавіатуру від пилу
  • краща акустика і в більшості випадків вища якість звучання
Особливості цифрових піаніно з компактним корпусом:
 
  • менші розміри піаніно, особливо глибина
  • вага піаніно набагато менша (зручно при частих перевезеннях)
  • як правило такі піаніно мають сучасний дизайн і стильно виглядають
  • у більшості компактних піаніно відсутня кришка для клавіатури, потрібно подбати про накидку для захисту від пилу
Якщо Ви хочете придбати цифрове піаніно в масивному корпусі, але переживаєте, що воно буде займати занадто багато місця, отримайте у наших менеджерів розміри потрібної моделі. Незважаючи на те, що такі піаніно виглядають досить великими, вони займають менше місця, ніж акустичні піаніно.
 
В деяких піаніно (наприклад Yamaha P-125 B, Korg SP-170) корпус не входить у вартість, його потрібно купувати окремо. Як альтернативу можна підібрати для такого піаніно спеціальну стійку Kaifat KS022. Купувати для цифрових піаніно X-подібну синтезаторну стійку ми не рекомендуємо, так як піаніно сильно буде сильно розгойдуватися при грі.
 
 
Функція синтезатора:
 
Цифрові піаніно бувають 2-х типів. Класичні піаніно (Ringway PDP-220Ringway TG8876 RosewoodCasio PX-760 BKYamaha ARIUS YDP-163R) - мають невеликий набір клавішних звуків високої якості, вони створюються як заміна акустичному фортепіано. Піаніно з функцією синтезатора (Ringway RP-35Ringway TG8834U, Yamaha Clavinova CVP-705B) - мають сотні різних звуків, не тільки клавішних, а й гітарних, ударних та інших, функцію автоаккомпанемента, ефекти і багатодоріжковий запис. Такі цифрові піаніно можна використовувати не тільки для заміни акустичного інструменту, але і в якості синтезатора: грати з акомпанементом, створювати композиції та мікси, накладаючи кілька інструментів. При однаковому рівні звучання і конструкції корпусу цифрові піаніно з функцією синтезатора коштують дорожче в порівнянні з класичними на 15-20% по більшості брендів, у Yamaha різниця перевищує 50%. При виборі цифрового піаніно потрібно вирішити для себе питання: чи виправдовує функція синтезатора додаткові вкладення або інструмент потрібен тільки для заміни фортепіано.
 
 
 
Технічні параметри:
 
Поліфонія відповідає за кількість нот, які можуть звучати одночасно. Не впливає безпосередньо на якість звучання. Багато моделей з поліфонією 64 ноти (Ringway TG8876 RosewoodKurzweil MP10SR) мають більш наближений до фортепіано звук, ніж інструменти з поліфонією 128 нот (Casio PX-750). В сучасних моделях цифрових піаніно поліфонія становить 64 або 128 нот, в деяких найновіших - 256 нот.
 
 
Кількість тембрів - це кількість музичних інструментів. У класичних цифрових піаніно зазвичай 8-16 інструментів (рояль, піаніно, електропіаніно, орган, може бути присутнім класична гітара або скрипка). В цифрових піаніно з функцією синтезатора - кількість тембрів (інструментів) обчислюється сотнями (крім класичних інструментів присутні електрогітари, духові та ударні, народні інструменти з усього світу, міські та природні звуки - шум прибою, спів птахів, рев моторів та інші).
 
Потужність динаміків. Від потужності динаміків в значній мірі залежить якість і глибина звуку, навіть якщо Ви граєте не так на повній гучності. Піаніно, що має динаміки 2 по 20 Ватт буде краще звучати, ніж з динаміками 2 по 6 Ватт.
 
Вихід на навушники: навушники можна підключити до всіх без винятку цифрових піаніно. У деяких моделях є виходи для 2-х навушників.
 
Підключення комп'ютера: за допомогою комп'ютера можна записувати програні твори, а також керувати за допомогою клавіш різними програмами на комп'ютері. Підключення до комп'ютера може бути реалізовано як через MIDI порт, так і через USВ. Принципової різниці в роботі через USB і MIDI немає, тільки в одному випадку потрібен USB кабель, а в іншому - MIDI-USB кабель (його при необхідності можна замовити у нас).
 
Які моделі цифрових піаніно краще?
 
Кращими цифровими піаніно по співвідношенню якість / ціна на сьогодні є наступні:

Ringway RP-35
Ringway RP-220 Rosewood


Ringway TG8876 Rosewood (або новіша версія TG8875)
 
Якщо в статті ми відповіли не на всі Ваші запитання, задайте їх нам по телефону 044 221-86-04 або на поштову скриньку info@hitonline.ua. Також можна замовити онлайн-консультацію (вкладка ліворуч на сайті «Допомога онлайн» або «Залишити повідомлення»).
 
Вдалих Вам покупок!
Автор:
Опубликовано: HitOnline.ua