пн-пт 10-19 RU | UA (097) 211-97-60, (066) 707-18-90
Сміливо набирайте - безкоштовно, з усіх операторів!
КОРЗИНА
ВАШ КОШИК
Товарів: 0
Сума: 0
Оформити замовлення
Перемога за нами!
Все буде Україна!

Синтезатори Roland

Синтезатори Roland

Музичний ринок був реформований в середині минулого століття коли багато компаній-виробників музичних інструментів почали спроби відтворити звучання і відчуття гри на акустичних роялях. Зараз можна говорити про те що найкраще з цим завданням справилася японська компанія Roland.
 
Синтезатори цієї компанії мають не лише таку ж звучання як і дорогий акустичний рояль а й імітують його поведінку. Все це було досягнуто завдяки кільком десятиліттям спільної роботи обдарованих розробників інженерів учених-фізиків програмістів і дизайнерів фахівців психоакустики звукооператорів і музикантів.
 
В основі роботи цифрових клавішних інструментів лежить процес семпліювання за допомогою якого всі звукові нюанси кращих роялів зберігаються у внутрішній пам'яті. Відтворюються ці звуки при натисненні на клавіші. Інженерами компанії Roland вперше був розроблений і створений багатошаровий семпл коли на кожну ноту записуються не один а декілька семплів він був розкладений по динаміці а для посилення тембрового багатства почали використовувати фізичне моделювання. Завдяки всім цим нововведенням була досягнута особлива реалістичність відтворюваних звуків.
 
Корпорація Roland була заснована в 1972 році в Осаці і вже наступного року був відкритий перший завод з випуску музичних інструментів. У 1996 році компанія Roland стала першим виробником музичних інструментів в Японії який отримав сертифікацію ISO 9002.
 
Синтезатори Roland можуть бути виконані в 3-х виконаннях:
 
клавішного синтезатора у вигляді корпусу з клавіатурою; синтезаторного модуля у вигляді корпусу без клавіатури, управління якого походить від MIDI-клавіатури; робочої станції в вигляді клавішного синтезатора з вбудованим секвенсером.
 
2002 знаменний створенням на основі звукогенераторного модуля XV-5050 синтезатора Roland FA-76 який отримав назву "Fantom." За технічними характеристиками він помітно поступався конкуруючим моделям Korg Triton і Yamaha Motif. Але вже через рік була створена нова вдосконалена і перероблена модель Roland Fantom S яка була оснащена самплером USB-портом і слотом для карт пам'яті SmartMedia.
 
Особливою подією і справжнім тріумфом стала поява модифікації Roland Fantom X в 2004 році. Ця модель стала однією з трьох найпопулярніших професійних клавішних інструментів поряд з давніми конкурентами Yamaha Motif і Korg Triton. Створюючи звуки в синтезаторі Roland Fantom X використовуються чотири хвильових шару кожен з яких має власну огибающую і мультирежимний фільтр з резонансом. Також ця модель оснащена трьома генераторами низької частоти і шістьма процесорами ефектів. Інструментом можна керувати за допомогою джойстика інфрачервоного контролера чотирьох регуляторів двох ножних педалей і двох кнопок. Користувальницький інтерфейс Fantom X побудований на базі кольорового рідкокристалічного дисплея а також має аналогію з операційною системою персонального комп'ютера. В універсальній добірці тембрів найбільше тяжіння до естрадної та поп музики.

 

Roland Fantom X6

 
Тим, хто хоче знайти свій власний звук найбільш припаде до смаку аналоговий синтезатор Roland V-SYNTH який дозволяє вибрати будь-яку з 14 форм хвилі кожна з яких може бути видозмінена чи модулювати. Управління висотою часом і формою хвилі проводиться не тільки за допомогою ручок спеціальних ручок але і за допомогою матриці модуляції. Також є зовсім новий набір патчів. У цій моделі були додані такі функції як Sound Shaper який полегшує процес створення звуків нові можливості для створення наборів барабанів а також багатокроковий модулятор.

 

 

Roland V-SYNTH GT

 
 
 
Синтезатор Roland V-SYNTH має такі характеристики:
 
- 61-нотна клавіатура;
 
- Синтез на основі декількох осциляторів;
 
- Користувальницьке семплірованіє;
 
- Сучасні високотехнологічні фільтри;
 
- Осциллятори можуть моделювати аналоговий синтез;
 
- Синтезатор має можливість працювати з одними семплами і більше 300 хвильовими формами з поліфонією до 24 голосів;
 
- Незалежна підстроювання висоти часу і форманти семплірованних хвиль - можна видозмінювати хвильові форми прямо під час гри;
 
- Простота управління інструментом.
 
Ще однією цікавою моделлю є синтезатор-караоке Roland DISCOVER-5 який став першим інструментом від Roland що втілив у собі нову технологію - можливість підготувати файли MIDI в реальному часі автоматично транспонувати їх і підстроїти акомпанемент під діапазон будь-якого вокаліста. Завдяки появі на світ цього інструменту з'явилася відмінна можливість підбирати для потрібного треку потрібний тон реверберацію хорус і інші контролери які визначають звучання композиції. Все це проводиться за допомогою ручок і кнопок управління на передній панелі. Цей синтезатор також має спеціальну функцію завдяки якій легко класифікувати зберігати і відновлювати композиції з великого архіву. Roland DISCOVER-5 має значно більш розширений діапазон технічних можливостей.

 

 
 
 
Roland GW7
 
Не можна залишити без уваги робочу станцію Roland GW7 яка відрізняється не тільки простим і доступним для користувача інтерфейсом і універсальним орієнтованим на поп-музику набором якісних звуків але також і доступною ціною. Цей синтезатор має такі характеристики:
 
- Поліфонія 64 голоси;
 
- Більше 850 тонів (GM2);
 
- 39 барабанних налаштувань (GM2);
 
- 128 перформансів;
 
- 47 типів мультиефектів;
 
- 8 алгоритмів реверберації;
 
- 8 типів хорусу;
 
- Простота в управлінні.
 
Roland GW7 щонайкраще підійде тим хто тільки став на шлях пізнання музичних глибин але мріє стати професіоналом так як цей інструмент має достатню кількість звуків навіть для професійної сцени. Що стосується автоакомпанементу то це першокласні аранжування в різних стилях не тільки популярною але і джазової музики в трьох варіантах бас і барабани комбо і повний оркестр. Внутрішня пам'ять синтезатора вміщує 99 п'єс які туди можна легко записати. Завдяки вбудованому секвенсорі можна з нуля створювати свої композиції.
 
2008 рік був ознаменований поданням серії робочих станцій Fantom G компанії Roland але справжнім відкриттям року стала клавишная робоча станція Roland Fantom G8 яка визнана як найпотужніший і розкішний синтезатор в історії Roland і задала тон синтезаторів XXI століття. Ця робоча станція володіє 88-нотною клавіатурою з молоточковим механізмом нового покоління яка відповідає не тільки на швидкість але і на післяторкання каналу. Клавіші мають спеціальне покриття, що поглинає піт, а також імітують відчуття слонової кістки для білих клавіш і чорного дерева для чорних. Звуковий генератор оснащений подвоєним об'ємом пам'яті в порівнянні з усіма попередниками цього інструменту. Два слота для нових карт розширення ARX втілили в собі нову спеціальну технологію яка дає при грі особливувиразність. Сценічна робота стала більш спрощеною завдяки графічного інтерфейсу з широким кольоровим дисплеєм. Підключення миші значно прискорює роботу в студії.

 

 
 
Roland Fantom G7
 
Але це ще не всі зміни і модифікації. Аудіо-MIDI секвенсор теж повністю перероблений. Була створена можливість працювати з 128 треками в тому числі з 24 аудіотрек. Але все головною відмінною рисою Roland Fantom G8 від усіх попередніх моделей є слоти ARX які дозволяють додавати звуки SuperNatural. Застосовуючи цю технологію до традиційних звуків можна домогтися органічної зміни тембру і передачі всіх виконавських нюансів що дозволяє отримати природну емоційну віддачу якої неможливо було добитися раніше. Технологія SuperNatural внесла в синтез нову ступінь виразності.
 
Новими можливостями були нагороджені і комбіновані вхідні роз'єми XLR і TRS (джек) а також фантомне живлення для конденсаторних мікрофонів вхід Hi-Z для гітар і басів і звичайний лінійний вхід. Оперативне управління параметрами інструменту відбувається завдяки восьми слайдерам чотирьом ручкам і десяти кнопкам які перебувають під дисплеєм, що відображає безліч корисної інформації.
 
Fantom G має найбільш сучасний набір ефектів що має в мультітембральному режимі до 22 ефектів. Для кожної  окремої партії можна застосувати свій ефект. Також можливе створення складних текстур з 16 інсертний ефектами і відправка кожної партії на загальні процесори хорусу і реверберації а для остаточної обробки пісні можна використовувати мастеринговий ефекти.
 
Компанія Roland вже не одне десятиліття займається науковими і технічними розробками вкладаючи в це величезні грошові кошти. Саме тому нікого не здивує якщо найближчим часом ринок синтезаторів сколихне чергова новинка від Roland.
Автор:
Опубликовано: HitOnline.ua