пн-пт 10-19 RU | UA (097) 211-97-60, (066) 707-18-90
Сміливо набирайте - безкоштовно, з усіх операторів!
КОРЗИНА
ВАШ КОШИК
Товарів: 0
Сума: 0
Оформити замовлення
Перемога за нами!
Все буде Україна!

Догляд за струнними інструментами (частина 2)

Догляд за струнними інструментами (частина 2)

При заміні струн завжди слід міняти їх все одночасно. Якщо ви заміните тільки одну струну, коли вона порветься, всі струни будуть різного віку і будуть звучати по-різному. Нова струна буде звучати яскраво і чисто, в той час як старі струни будуть тьмяними, створюючи нерівний звук.

Послабляйте струну смичка, коли не користуєтеся інструментом
Завжди ослабляйте натяг волосся лука після кожного тренування чи гри. Якщо ви залишите волосся смичка з високим натягом, навіть коли ви не граєте їм, він з часом змусить палицю деформуватися, втративши свою оригінальну форму. Після деформації дерева лагодити смичок дуже дорого і недоцільно - простіше придбати новий інвентар.

Слідкуйте за мостом
Якщо ваші струни занадто тугі, міст на інструменті нахилиться вперед. Якщо міст нахиляється вперед на тривалий час, він може зіскочити зі свого місця на корпусі, в результаті чого дерев'яна поверхня може покоробитися або, в кінцевому підсумку, потріскатися.

Уникнути цього досить просто: найчастіше контролюйте ступінь вирівнювання бриджу, обережно ослабляйте струни і регулюйте бридж так, щоб його ніжки прилягали до поверхні скрипки.

Захистіть свій інструмент від різких погодних змін.
Різкі погодні перепади і зміни можуть вплинути на деревину вашого інструменту і розлаштувати його. Зокрема, при низьких температурах деревина висихає і стає крихкою. Якщо залишити на холоді на тривалий час, дерево може тріснути.

Щоб захистити ваш інструмент від негоди, завжди зберігайте його в футлярі, коли ви не граєте на ньому, бажано в приміщенні з контрольованою температурою вашого будинку. Не залишайте інструмент прямо під кондиціонером або обігрівачем.

Автор:
Опубликовано: HitOnline.ua