пн-пт 10-19 RU | UA (097) 211-97-60, (066) 707-18-90
Сміливо набирайте - безкоштовно, з усіх операторів!
КОРЗИНА
ВАШ КОШИК
Товарів: 0
Сума: 0
Оформити замовлення
Перемога за нами!
Все буде Україна!

Вибір електрогітари для новачка

Вибір електрогітари для новачка

Не секрет, що будь гітарист-новачок, починаючи свою кар'єру, завжди задається питанням вибору хорошої гітари для успішного музичного старту. Безумовно, покупка електрогітари є справою не простою, особливо для тих, хто робить свої перші кроки в гітарному світі. В даний час виробники пропонують буквально приголомшуючий вибір електрогітар, серед яких починаючому музиканту належить вибрати найбільш підходящий для його цілей і матеріальних можливостей інструмент.
 
Питання про те, яку електрогітару купити новачкові, буде сукупним залежних від багатьох обставин Цікаво, що найкращий помічник у виборі - це сам покупець, оскільки тільки він знає, що конкретно йому потрібно і якою сумою для покупки він володіє. Перед придбанням гітари новачок повинен самостійно відповісти на наступні питання:
 
  • Для чого потрібна електрогітара
  • Що він збирається на ній грати
  • Які плани на майбутнє
  • Планований бюджет на покупку
Розібравшись з даними моментами і добре їх проаналізувавши, можна зробити правильний висновок з вибору інструменту.
 
Наприклад, якщо ви збираєтеся виконувати соло, поп-музику, блюз, класичний рок або альтернативну музику, то підбирайте найбільш універсальну електрогітару типу стратокастер Зокрема, зверніть увагу на наступні моделі:
 
Вибір першої електрогітари являє собою щось на зразок альтернативного компромісу між вартістю інструменту і поставленими перед виконавцем завданнями. Можна впевнено сказати, що не існує ідеальної електрогітари для початківців, як немає і універсальної гітари для всіх випадків життя. Кожен інструмент має як свої плюси, так і мінуси.
 
Особливості електрогітар
 
Якщо говорити про глобальний поділ електрогітар, то потрібно сказати, що вони поділяються на страто гібсонобразні (ліс-пол) Тобто їх форма нагадує легендарні Fender Stratocaster або Gibson Les Paul. Основа більшості електрогітар що виробляються сьогодні в світі, відбувається корінням від цих інструментів. Природно, форма корпусу інструменту, може бути якою завгодно за задумом виробника, наприклад, у вигляді стріли, проте вона впливає на звукові характеристики і комфорт гри.
 
Ще одним видом стратообразних гітар є тип суперстрат, який підходить для виконання важкої музики, металу, року та соло, оскільки має від стандарту Fender Stratocaster декілька відмінностей Зокрема, це агресивність зовнішнього вигляду, наявність «хамбакерів», установка більш просунутих тремоло-систем, інша кількість ладів і так далі. Наявність всіх даних нюансів істотно розширює можливості стандартного інструменту.
 
Ми рекомендуємо новачкам звернути увагу на наступні моделі типу суперстрат:
 
Купувати новачкові стрілообразную електрогітару буде необачним ходом, оскільки гра на ній вимагає певних навичок А ось класична форма у вигляді страта або ліс-полу буде саме те, що потрібно. Так, крім наведених вище стратокастерів, ми можемо рекомендувати для тих, хто збирається виконувати ритмічну або важку музику, а також джаз, метал, рок, наступні інструменти типу ліс-пол:
 
Тому вибирайте тип електрогітари залежно від приорітетного стилю гри, серед цих двох найпоширеніших типів
 
Крім різної форми, гітари мають конструкцію, що відрізняється . Наприклад, гриф може бути:
 
 
  1. уклеєним
  2. наскрізним
Зі всілякими розгалуженнями цих типів: неглибоко уклеєним, виконаним внакладку і так далі. Однак ми розглянемо найпоширеніші
 
Види закріплення грифа.
 
Як уже яскраво видно з назви, кожне закріплення грифа. з корпусом електрогітари має свої унікальні особливості Зокрема, "болченний" гриф прикручується болтовим з'єднанням, а вклеєний, відповідно - вклеюється в корпус, а наскрізний йде через корпус електрогітари.
 
Як і тип корпусу, особливості закріплення грифа. мають істотний вплив на звукові характеристики стиль гри. Так, наприклад, велику атаку забезпечує "болченний" гриф, тобто акорди будуть звучати відкритими і яскравими Однак характеристики сустейну або тривалості звучання на такому вигляді відзначать істотне падіння
 
Тому для тих, кому необхідний більший сустейн, потрібно купити гітару з наскрізним закріпленням грифа. Тут струновібрація не втрачатиметься на місці, де гриф скріплюється з корпусом, оскільки він є його частиною. Правда, що і слід очікувати, у таких електрогітар буде слабшою атака Деякою альтернативою наскрізним грифам буде вклеєний
 
З питання зручності гри потрібно відзначити, що до верхніх ладів більш зручною буде доступність в гітарах з наскрізним закріпленням грифа. При болтовому кріпленні підібратися до них буде дещо важко через «п'яти грифа.», тобто місця, де з'єднується гриф з корпусом. Для вирішення даної проблеми багато виробників п'яту виконують скошеною що робить дуже хороший вплив на доступність до верхніх позицій В силу технологічних особливостей, гітари в яких використовується наскрізне закріплення грифа. , ніж Це впливає на їх остаточну ціну під час продажу на рівних умовах.
 
Так, щоб отримати протяжне співуче соло найкраще новачкові купити електрогітару, що має гриф з наскрізним закріпленням, де ноти звучатимуть триваліше за рахунок великого сустейна Звичайно, після успішного освоєння гри, початківець виконавець вже зможе отримати необхідну звучання незалежно від конструкції електрогітари, але для цього потрібно завидне терпіння і завзятість
 
Види струнотримачів
 
Далі ми розглянемо різні види струнотримачів, які в електрогітарі мають безліч назв (тремоло, машинки, Флойд бриджу) Вони поділяються на три основні типи:
 
фіксованого
1-но стороннього
2-х стороннього
Так, односторонні струнотримачі працюють тільки в одній стороні, зазвичай - підвищення Тобто рух важелем збільшує натяжімость струн, і це, відповідно, підвищує ноти. За допомогою двостороннього типу можна не тільки підвищувати, але і знижувати звучання. А ось фіксований вид призначений виключно для закріплення струн, що і відбувається на акустиці. Тобто тут нічого не підвищується і не знижується.
 
Як і наведені вище особливості конструкції електрогітари, тип бриджу впливає на звукові характеристики інструменту. Зокрема, за допомогою двостороннього струнотримача виходять різні музичні фішки у вигляді трелей свистів, гарчання і так далі. Чим, власне, дуже люблять займатися Joe Satriani Steve Vai на своїх концертах.
 
Новачкам, однак, потрібно знати, що подібні струнотримачі потрібно вміти налаштовувати, тому спочатку з ними можуть виникати деякі труднощі. Нічого екстраординарного в цьому немає, хоча трохи помучитися доведеться. Не маловажним буде якість самого струнотримача воно впливає на сустейн і підтримання ладу. Ми рекомендуємо новачкам, які набувають свою першу електрогітару, звернути увагу на моделі з фіксованим або одностороннім бриджем, як найбільш прийнятний варіант для старту.
 
Види використовуваної в конструкції деревини
 
Ще одним істотним чинником, що впливає на якість звукових характеристик є вид деревини, яка використовується виробником при виготовленні електрогітари. Різні породи дерева привносять свої акустичні характеристики будь-якого інструменту не складає виключення електрогітара
 
Найпоширенішими матеріалами виконання є червоне дерево, а також вільха. Так, спектр звучання електрогітар з червоного дерева має зміщення в бік НЧ, а вільха забезпечує врівноважене звучання у всьому спектрі частотного діапазону.
 
Тепер торкнемося фінансової сторони питання, оскільки вона буде однією з головних визначальних у виборі. Уміло розпорядитися сумою готівки, виділених на покупку інструменту, також не просто, як і підібрати для себе гарну електрогітару Так, для початку потрібно визначитися для яких завдань і планів купується інструмент. Наприклад, це може бути любительська домашня гра, виконання в групі, бажання стати рок зіркою і так далі. Якщо поки початківець точно не визначився, навіщо він купує новий інструмент, витрачати велику суму на нього не має сенсу. Цілком можливо, що через деякий час, придбана новачком гітара буде припадати пилом у шафі
 
Тому для таких випадків краще купити недорогу електрогітару, а після вже витратити солідну суму на її апгрейд Зауважте, що окрім інструменту, тут знадобиться ще комбопідсилювач або процесор, що несе за собою також істотні витрати Цілком можливо, що комбік для електрогітари буде коштувати дорожче самої героїні нашого огляду
 
Оскільки якість електрогітари і якість комбопідсилювача це взаємопов'язані складові, тому, як на покупці інструменту, тут економити також не можна. Як і для електрогітар, ми наведемо кілька рекомендованих моделей комбіків, які можна купити в нашому інтернет-магазині
 
Для виконання року, металу важкої музики:
 
Комбопідсилювач Randall MR15
Комбопідсилювач Marshall MG15CF
Комбопідсилювач Line 6 Spider IV 15
Для виконання поп-музики, джазу, блюзу і «неважкого» року:
 
Комбопідсилювач Ample MS15G
Комбопідсилювач Kustom KG 110
Комбопідсилювач Orange Crush Pix 12 L
Комбопідсилювач Kustom Tube 12A
 
Вибір виробника електрогітар
 
В першу чергу, багато початківців орієнтуються на такий показник, як ціна електрогітари, і тут пройти повз виробів китайських виробників просто неможливо. Не секрет, що багато імениті бренди розміщують свої замовлення на заводах цієї країни, і новачкові цілком можна підібрати гарну і одночасно недорогу китайську електрогітару цілком пристойного рівня
 
Аналогічно і такі країни, як Тайвань, Індонезію, а також Індію не варто випускати з своєї уваги при купівлі першої електрогітари. Вироби, випущені ліцензійними заводами, в тому числі і власного виробництва, є лідерами у співвідношенні ціна - якість, що якраз і необхідно починаючому музиканту зі скромним бюджетом
 
Якщо ви володієте достатньою сумою і не обмежені в коштах, тоді продукція іменитих американських і японських брендів буде здатна задовольнити ваші амбіційні потреби.
 
Підсумки
 
Наш невеликий огляд вибору електрогітари для новачка дав вам деякі знання та інформацію, які стануть в нагоді при виборі першого інструменту і комбінованого підсилювача для нього. У кожному разі, підбирайте саме те, що підійде для вибраного вами стилю виконання. Краще починати кар'єру з недорогого, але якісного інструменту, а далі вже, як і більшість музикантів, шукати власний звук. Не забувайте звертати увагу і на зовнішній вигляд електрогітари, який сподобається саме вам, що принесе додатковий внесок в успішний старт музичної кар'єри
Автор:
Опубликовано: HitOnline.ua