пн-пт 10-19 RU | UA (097) 211-97-60, (066) 707-18-90
Сміливо набирайте - безкоштовно, з усіх операторів!
КОРЗИНА
ВАШ КОШИК
Товарів: 0
Сума: 0
Оформити замовлення
Перемога за нами!
Все буде Україна!

Процессор ефектів для електрогітари

Процессор ефектів для електрогітари

Line 6 PODxt досить сильно відрізняється від Line 6 POD 2.0 і в порівнянні з нею є більш досконалим апаратом не тільки в плані кількості ефектів і рівня сторонніх шумів, але і в плані загального характеру і якості звучання. Значно зросла кількість моделей підсилювачів - до 36. При цьому можна вибрати з 24 різних кабінетів і 4 мікрофонів. 50 ефектів можна розподілити в ланцюжок по 6 одночасно. Ще однією корисною функцією, що з'явилася в цій моделі, стало наявність слота USB, який дозволяє використовувати процесор як звукову карту, минаючи шумливі лінійні виходи. Хотілося б відзначити хорошу реалізацію схеми, що дозволяє писати матеріал хорошої якості.

Управління в Line 6 PODxt проводиться точно таким же чином, як і в POD 2.0 - за допомогою ручок і кнопок. Ще однією помітною зміною є наявність дисплея, який дозволяє більш глибоко здійснювати настройку параметрів. Але навіть при використанні дисплея кількість регулювань за допомогою внутрішнього інтерфейсу процесора дуже невелика, тому для більш детального налаштування набагато зручніше приєднати процесор до комп'ютера через MIDI.

      Line 6 PODxt

Поруч з еквалайзером на панелі управління з'явився регулятор Presence, завдяки чому збільшується схожість панелі управління з темброблоком підсилювача. Регулювання параметрів проводиться за допомогою програмних кнопок, які знаходяться під дисплеєм ручок Select і Effect Tweak. Але це не останні додавання серед кнопок в цій моделі. З'явилися також кнопки управління ефектами COMP, STOMP, MOD, DELAY, які забезпечують прямий доступ до регулювань тієї чи іншої секції.

Що стосується розташування ефектів  віртуального ланцюга, то вона злегка відрізняється від "ланцюгів" процесорів інших фірм. Але подібне нововведення не тільки не завадило Line 6 PODxt, але навіть пішло на користь. Поєднання віртуальних педалей перевантаження з перевантаженням підсилювача створюють велике поле для експериментів. Можна сміливо сказати, що Line 6 PODxt є  кращим за рахунок реалістичності і динаміки звучання емульованого зв'язку "ефект-підсилювачем" серед всіх відомих на сьогоднішній день повністю цифрових процесорів даного цінового діапазону.

При виборі підлогового контролера потрібно бути гранично уважним, тому що не з усіма моделями процесор PODxt буде працювати. Наприклад, з Floor Board або FB4 він працювати не буде. Можна придбати контролери FBV або ShortBoard.

Тим, які звикли до підлогових пристроїв і не хочуть переплачувати, раджу звернути свою увагу на підлогову версію Line 6 PODxt Live, яка поєднує в одному корпусі і процесор ефектів, і контролер. Функціонально Line 6 PODxt Live нічим не відрізняється від Line 6 PODxt, а по зручності майже не поступається контролерам. Можна підключити другу педаль, для чого передбачено гніздо. В цьому випадку можна використовувати одну педаль як фільтр, а за допомогою іншої регулювати гучність. По мимо педалі експресії в цій моделі передбачено 11 поділених перемикачів для зміни банків, каналів і роботи з ефектами.

           Line 6 PODxt Live

Але більш досконалою моделлю є рековий процесор Line 6 PODxt PRO, комутаційні можливості якого дозволяють використовувати його в професійній студії і комутувати з іншими рековими процесорами і передпідсилювачами. Ця модель часто використовується студійними музикантами, так як Line 6 PODxt PRO дозволяє дуже швидко перебудовуватись між піснями під час сесії, і коригування пресету займає набагато менше часу.

Розміром Line 6 PODxt PRO як дві рекові одиниці. Завдяки комутаційним можливостям прилад можна поєднувати з підлоговими ефектами, а також з рековими ефектами, що мають лінійний вихід. Прилад має вхід з індикатором перевантаження і перемикачем PAD для активних звукознімачів і інших негітарних звукових джерел, так що його можна використовувати для обробки клавіш або навіть вокалу.

Але це ще не все. Інші інструменти або фонограму можна також підключати через додатковий лінійний вхід, що дозволяє обробляти ефектами вже записані фрагменти.

Цифровий вхід призначений для спільної роботи з іншими цифровими пристроями, обладнаними цифровим входом.

Підсумувавши все вище згадане, можна сказати, що Line 6 PODxt PRO володіє величезною кількістю корисних опцій, а використовуючи в процесі запису комп'ютер, можна отримати запис дуже хорошої якості. Різні режими дозволяють писати звук для подальшої обробки та відомості. Line 6 PODxt PRO володіє величезною кількістю корисних функцій, які можна використовувати на концертах, підключивши будь-який з контролерів FBV2, FBV4, FBV Shortboard. А поєднуючи апарат з професійними ламповими преампами, можна домогтися дійсно вражаючого звучання, маючи про запас значний набір внутрішніх цифрових перевантажень.

Автор:
Опубликовано: HitOnline.ua