пн-пт 10-19 RU | UA (097) 211-97-60, (066) 707-18-90
Сміливо набирайте - безкоштовно, з усіх операторів!
КОРЗИНА
ВАШ КОШИК
Товарів: 0
Сума: 0
Оформити замовлення
Перемога за нами!
Все буде Україна!

Стаття про Marshall GV-2 Guv'nor Plus

Стаття про Marshall GV-2 Guv'nor Plus

Компанія Marshall отримала популярність і зайняла почесне місце на світовому музичному ринку в першу чергу завдяки виробництву гітарних підсилювачів. Вже протягом 40 років ця фірма впевненим кроком рухається вперед і розвивається разом з смаками і потребами покупців. Але фірма Marshall вирішила піти ще далі і почала випуск гітарних педалей. Про одну з них і піде мова в цій статті.

Отже Marshall Guv'nor Plus. Думаю, у багатьох виникли питання з приводу назви. Так, російською мовою воно звучить досить незвично. Але насправді все дуже просто. Guv'nor - це скорочення від Governor (губернатор), що є прізвиськом самого Джима Маршалла.

Ще в далеких 80-х був випущений Guv'nor, ось тільки без приставки Plus. Ця педаль імітувала звук підсилювачів Marshall серії JCM 800 і була дуже популярна серед музикантів найрізноманітніших стилів від блюзу до року.

   Marshall GV-2 Guv'nor Plus

Marshall Guv'nor Plus став модифікацією першого Guv'nor і зберіг його концепцію. Ось тільки додалася ручка Deep, за допомогою якої можна збагатити низу і нижню середину. Ще є ручки регулювання гейна і гучності, а також дві здвоєні ручки тембру - одна пара з них (Mid, Treble) регулює верхні і середні частоти, а друга (Bass і Deep) - нижні.

На перший погляд, це звичайнісінька педель. Але досить тільки включити її, щоб зрозуміти, що ще довго ніщо інше не займе її нішу в строю продукції Marshall. Deep дозволяє додати найнижчого низу, глибини в звук і частково зрізає нижню середину. Взаємодія максимальних Bass і Deep дають серйозний багатий звук і кач. Педаль може просто гарчати або жорстко ревіти в залежності від комбінації цих параметрів. Тут просто величезне поле для експериментів.

Але всі ці нововведення і модифікації не змінюють того факту, що це класичне маршаловське перевантаження з незмінно гарною передачею динаміки і в міру зле. Його можна назвати хорошою імітацією маршалловського стека завдяки Кранч і реву. Забезпечує хорошу читаність нот в акордах, в соло можна помітити, що педаль добре передає характерну для лампових усилків динаміку. Це говорить про те, що Guv'nor Plus поєднує в собі дві важливі якості звуку - потужність і чистоту звучання.

Ця педаль значно відрізняється від інших подібних імітаторів лампових підсилювачів (типу Bluesbreaker II) за багатьма пунктами. Ну по-перше, Guv'nor Plus має велику гнучкість налаштувань, також більший гейн. До того ж на відміну від Bluesbreaker II імітує НЕ комплекси-голови, а іншу серію підсилювачів - JCM 800/900/2000. Тому вона звучить більш щільно і зліше.

Завдяки наявності регулятора Deep, який дає можливість отримати модний сьогодні глибокий і потужний низ, ця педаль вирвалася за рамки простої класики. Це досить універсальна педаль, яка задовольнить практично будь-якого музиканта. Хоча, думаю, що любителям трешу більше підійде більш агресивний Jackhammer з більш щільним і злим звуком.

Якщо порівнювати Guv'nor і Jackhammer, то можна сказати, що хоч обидві педалі звучать добре. Але ось тільки звук їх дуже сильно відрізняється. Якщо в першій педалі акцент зроблений саме на імітацію лампи, то в другій рамки лампового звучання були розсунуті.

Отже, якщо ви шанувальник класичного маршалловской звучання з внесенням невеликих модних віянь, якщо у вас не вистачає фінансів на справжній комбік або стек, якщо ви не маєте ні можливості, ні бажання тягатися з підсилювачем на виступи і репетиції, то ви не знайдете нічого кращого, ніж Marshall Guv'nor Plus.

Автор:
Опубликовано: HitOnline.ua