пн-пт 10-19 RU | UA (097) 211-97-60, (066) 707-18-90
Сміливо набирайте - безкоштовно, з усіх операторів!
КОРЗИНА
ВАШ КОШИК
Товарів: 0
Сума: 0
Оформити замовлення
Перемога за нами!
Все буде Україна!

Огляд Dunlop GCB95 Crybaby

Огляд Dunlop GCB95 Crybaby

Писати про класику завжди було нелегко. Здається, і так все зрозуміло і все вже сказано. До цього розряду можна віднести і Crybaby. Але я все ж спробую рецензувати цю педаль.

Не буду стверджувати, що CryBaby від компанії Dunlop була першою (можливо Vox випередили всіх у цьому плані), але, що точно можна стверджувати, вона стояла у самих витоків і до сих пір є однією з кращих жаб. І це не тільки данина бренду. Цей статус цілком заслужений. Не один відомий музикант віддавав їй перевагу. У своїй творчості CryBaby використовували Jimi Hendrix, Eric Clapton, Jimmy Page, Stevie Ray Vauaghn, Joe Satriani, Kirk Hammet, Slash і багато інших. І хоча компанія Dunlop випустила цілий модельний ряд схожих педалей, все ж Crybaby залишається оригінальною версією. До речі, її часто так і називають Original CryBaby.

                                                         

                                                                                  Jim Dunlop GCB95 Crybaby

Дизайн цього ефекту досить простий, як і у більшості представників класики гітарних примочок. На корпусі є вхід, вихід, гніздо для адаптера живлення ну і, звичайно ж, сама педаль. При необхідності може працювати від батарейки, для установки якої потрібно зняти всю підошву, що не складає особливих труднощів. Але батарейки вмирають дуже швидко.

Вимкнути або включити примочку можна за допомогою захованого під верхнім краєм педалі експресії вимикачем. Можна не боятися вимкнути ефект і вільно закривати, так як перемикач спрацьовує тільки при сильному і різкому натисканні на передню частину. Це робить CryBaby дуже зручною у використанні, адже не треба постійно ногою шукати кнопку вимикання. Завдяки такому зручному дизайну можна, не знімаючи ногу з педалі, прямо під час гри включати і вимикати вау.

Що стосується звуку, то його можна назвати типовим CryBaby. Ця педаль відрізняється своєю універсальністю і приємним звучанням, що, думаю, і ставить її на перше місце в рейтингу серед подібних вау-ефектів. Вона відмінно звучить в різних стилях від легких до по-справжньому важких, на чистому звуці і на перевантаженні. В цьому і є її універсальність, яка компенсує відсутність будь-яких налаштувань. Тим, хто шукає особливих звуків, вона навряд чи підійде, так як діапазон її досить помірний. Але це не дозволяє вийти ефекту з під контролю, використовувати більше нюансів, а також урізноманітнити гру за рахунок динаміки.

Якщо підвести підсумок, то можна сказати, що це дійсно хороший вау-ефект, звук якого вже багато років є впізнаваним всюди. Цю модель час від часу перевипускають, кожного разу додаючи мінімальні модифікації, і її повна назва набуває індекси з зазначенням року. Але це все ж залишається класична CryBaby. Так що якщо ви хочете хороший, заслужений Квак, ця педаль саме для вас.

Автор:
Опубликовано: HitOnline.ua